بازگشت سرمایه های ایتالیایی به ایران

نشست خبری اجلاس اقتصادی ایران و ایتالیا ظهر امروز در محل برپایی این همایش درهتل اسپیناس پالاس تهران برگزار شد

این اجلاس که قرار است به مدت دو روز به بررسی همکاری های اقتصادی و فرصت های سرمایه گذاری مشترک بپردازد به صورت مشترک از سوی اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی تهران و گروه Ambrosetti ایتالیا برگزار می شود.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی اگزیم نیوز در نشست خبری این اجلاس و پیش از افتتاح رسمی این گردهمایی مسولان و مقامات ایرانی و ایتالیایی برگزارکننده در حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه داخلی و ایتالیایی به تشریح اهداف این اجلاس دو روزه پرداختند.

 مسعود خوانساری امروز دوشنبه در نشست مشترک ایران و ایتالیا که با حضور معاون وزیر خارجه این کشور و مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، افزود: اقتصاد ایران به دلیل برخورداری از زیرساخت مناسب و همچنین امنیت کامل در منطقه ناامن خاورمیانه می تواند شریکی توانمند برای ایتالیا در منطقه به شمار آید.
وی افزود: مزیت هایی مانند کریدور شمال به جنوب و اتصال کشورهای حاشیه خلیج فارس به شمال دریای خزر، راه آهن شمال به جنوب و همچنین جاده های مناسب همگی در خدمت گسترش هر چه بیشتر روابط اقتصادی میان دو کشور قرار دارد.
خوانساری گفت: سرمایه گذاری در ایران به معنای دسترسی صنایع و کالاهای ایتالیا به بازاری به وسعت 400 میلیون نفر است که به طور حتم چنین مزیتی برای اقتصاد ایتالیا نیز قابل اهمیت است و توجیه اقتصادی دارد.
رییس اتاق تهران گفت: ایتالیا بعنوان یکی از چهار قدرت برتر اتحادیه اروپا و یکی از اعضای مهم گروه جی هشت، از نظر اقتصادی و صنعتی جایگاهی برجسته در سطح منطقه و دنیا دارد و این جایگاه موجب شده است این کشور در زمره مهمترین شرکای تجاری ایران در اتحادیه اروپا قرار گیرد.
وی افزود: از بدو برقراری مناسبات دیپلماتیک بین دو کشور تا کنون، موافقت نامه ها و یادداشت های تفاهم همکاری متعددی در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، گردشگری ، فرهنگی، هنری، دانشگاهی و مبارزه با جرائم سازمان یافته و مواد مخدر بین دو کشور امضا شده و در حال اجراست. در دوران پساتحریم و در سفر رییس جمهوری ایران به ایتالیا و سفر نخست وزیر ایتالیا به ایران، این همکاری ها ادامه پیدا کرد و شش قرارداد در زمینه های نفت و گاز، خودرو، لکوموتیو، برق، فولاد، پالایشگاه و فرودگاه به ارزش حدود 20 میلیارد یورو و 12 سند و تفاهم نامه همکاری با موضوعات مختلف بین شرکت های دو طرف امضا شد.
وی ادامه داد: باوجود اینکه در پایان سال 2010 میلادی ایتالیا به نخستین شریک تجاری ایران در اتحادیه اروپا بدل شد، در دوران اعمال تحریم های اقتصادی، ایتالیا نیز مراودات تجاری خود را با ایران به یک پنجم کاهش داد و حجم مبادلات تجاری دو کشور در 5 سال گذشته از دو میلیارد دلار در سال تجاوز نکرد، این در حالی است که تنها در سال 2011 میلادی دو کشور بیش از 10 میلیارد دلار با یکدیگر داد و ستد داشتند.
خوانساری تصریح کرد: مقایسه حجم مبادلات تجاری ایران و ایتالیا با حجم 870 میلیارد دلاری مبادلات ایتالیا با جهان در سال 2015 نشانگر آن است که سهم ایران از مجموع تجارت ایتالیا صرفا رقمی در حدود یک درصد است که ایران را بین کشورهای شریک تجاری ایتالیا در سال 2015، بعنوان واردکننده از ایتالیا، در رتبه پنجاه و دوم و بعنوان صادر کننده به ایتالیا در رتبه شصت و هشتم قرار داده است.


والریو دمولی مدیرعامل گروه Ambrosetti ایتالیا در این نشست خبری به شروع فعالیت های این گروه بین المللی از سال 2000 میلادی اشاره کرد و گفت: این گروه بین المللی در زمینه امکان سنجی ورود و حضور سرمایه گذاران خارجی در بازارهای هدف تلاش می کند و تاکنون نیز موفق شده است که در بسیاری از کشورهای جهان و نقاط سرمایه گذار و سرمایه پذیر همایش و گردهمایی های بزرگ برگزار کند.
وی با اشاره به همکاری این موسسه با اتاق تهران برای شناساندن ظرفیت ها وبنگاه های اقتصادی دو کشور ایران و ایتالیا افزود: از فرصت پیش آمده در این همکاری برای تقویت مناسبات اقتصادی دو طرف استفاده خواهیم کرد. دمولی با اعلام اینکه در حال حاضر حدود ۴۰۰ هزار بنگاه کوچک و متوسط در ایتالیا فعال هستند افزود: بخش عمده ای از این شرکت ها و موسسات اقتصادی آماده هستند تا تکنولوزی و نوآوری های خود را به ایران بیاورند.
همچنین در این نشست خبری عضو هیات مدیره گروه Ambrosetti ایتالیا گفت: همکاری این موسسه با اتاق تهران در راستای خلق اعتماد لازم میان رهبران کسب وکار دو کشور است.وی با بیان اینکه ایران یک فرصت ایده آل برای شرکت های ایتالیایی است افزود: ایران کشوری مهم در منطقه خاورمیانه است از این رو بنگاه ها و سرمایه گذاران ایتالیایی علاقمند هستند که با ایران همکاری های بلندمدت خود را توسعه دهند و گروه Ambrosetti نیز به دنبال آن است که از طریق برگزاری سمینارهای مختلف در ایران و ایتالیا رهبران و صاحبان کسب وکار هر دو کشور را به یکدیگر معرفی و آنها را برای ایجاد همکاری های اقتصادی مشترک تشویق و ترغیب کند.


در این جلسه خبری محمدرضا بختیاری معاون امور بین الملل اتاق تهران نیز با بیان اینکه پس از امضای توافق نامه هسته ای گروه های اقتصادی بسیاری برای انجام مذاکرات و بررسی های اقتصادی به ایران آمده اند گفت: اتاق تهران به عنوان یکی از نهادهای تاثیرگذار اقتصادی و تجاری در ایران از مدت ها پیش مذاکرات خود را با موسسه Ambrosetti ایتالیا آغاز کرد و باید گفت که این موسسه بین المللی دارای ارتباطات گسترده با سران سیاسی و اقتصادی کشورها و نیز بنگاه ها و هلدینگ ها ی بزرگ جهانی است و می تواند پل ارتباطی مناسبی میان شرکت های ایرانی و ایتالیایی باشد.


همچنین فریال مستوفی عضو هیات نمایندگان اتاق تهران و رییس مرکز سرمایه گذاری خارجی این اتاق طی سخنانی یکی از اهداف اصلی برپایی اجلاس اقتصادی ایران و ایتالیا را بررسی و تعیین سیاستگذاری های تجاری و اقتصادی میان دو کشور عنوان کرد و گفت: این اجلاس قرار است به طور مرتب هر سال در ایران و ایتالیا برگزار شود. وی از امضای تفاهم نامه همکاری میان مرکز سرمایه گذاری خارجی اتاق تهران و موسسه Ambrosetti ایتالیا در پایان این اجلاس خبر داد و افزود: مرکز سرمایه گذاری خارجی اتاق تهران به منظور شناسایی فرصت های سرمایه گذاری و اطلاع رسانی برای مشارکت سرمایه گذاری های مشترک ایجاد شده و علاوه بر این استفاده ازمشاوران و حقوقدانان بین المللی و همینطور شرکت های حسابرسی بین المللی برای تقویت و استانداردسازی بخش خصوصی ایران از دیگر خدمات این مرکز است.
هم چنین افراد حاضر در نشست خبری اجلاس اقتصادی ایران و ایتالیا به پرسش های خبرنگاران و اصحاب رسانه پاسخ دادند.

درادامه این نشست، معاون وزیر امور خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره هسته‌ای گفت: برخی از بانک‌های اروپایی از چگونگی لغو تحریم‌ها اطلاع ندارند و باید توجه داشته باشند که اگر بیش از حد مته به خشخاش بگذارند فرصت‌های موجود را از دست می‌دهند.

تخت روانچی افزود: بنا به اعلام صندوق بین المللی پول، ایران در سال ٢٠١۵ نوزدهمین اقتصاد بزرگ دنیا بوده و با این ظرفیت‌ها می‌توانیم همکاری‌های اقتصادی خوبی با دیگر کشور‌ها داشته باشیم. سفر اخیر روسای جمهور دو کشور نشان دهنده عزم راسخ ایران و ایتالیا برای گسترش رابطه ٢٠٠ ساله‌شان در زمینه‌های مختلف است.

وی تاکید کرد: ایتالیا یکی از دوستان نزدیک ایران در اروپا است و پیش از تحریم‌های ظالمانه مبادلات ایران و ایتالیا به ٧ میلیارد یورو رسیده بود

کد خبر 9682

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 9 =